Inloggen in Basecone
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Al onze gebruikers kunnen inloggen in Basecone via www.basecone.com. Basecone bepaalt aan de hand van de gebruikersnaam de toegangsrechten en bevoegdheden van de gebruiker die inlogt.

Groene adresbalk

De groene adresbalk in Basecone toont aan dat Basecone veilige SSL-certificaten gebruikt van de marktleider Verisign/Symantec. Bij de afgifte van de certificaten is uitvoerig getoetst dat Basecone daadwerkelijk de partij is die de website voert. Wanneer er een ander adres zichtbaar is, of als er een andere naam in de groene balk staat, log dan niet in en waarschuw Basecone!

Klik op het logo van Symantec op de inlogpagina van Basecone om de status van de versleutelde verbinding te toetsen.

Wachtwoord vergeten

Wanneer je je wachtwoord voor Basecone bent vergeten, kan je deze zelf wachtwoord opnieuw instellen. Klik op de link Wachtwoord vergeten en vul uw gebruikersnaam en kantoorcode in. Basecone zoekt automatisch uw geregistreerde e-mailadres op waarmee u bij Basecone bent aangemeld en stuurt een e-mail met een link naar dit e-mailadres. Als u de link in de e-mail volgt kunt u zelf een nieuw wachtwoord kiezen. De medewerkers van Basecone hebben geen inzicht in uw wachtwoorden!

Service tweets

De linkerzijde van de inlogpagina toont de service tweets die Basecone verstuurt. U kunt dit Twitter-account (Baseconesrven) ook direct volgen, zodat u op de hoogte blijft als Basecone overhoopt een storing ervaart of als u de inlogpagina niet kunt bereiken.

Beschikbaarheid

De beschikbaarheid van Basecone kunt u nagaan via de inlogpagina van Basecone, en u kunt de gegevens ook direct uitvragen via http://stats.basecone.com/ De beschikbaarheid wordt elke minuut vastgesteld door een externe partij die ook de rapportage verzorgd. Zo kunt u nagaan of de beschikbaarheidswaarden die beschreven staan in de Basecone Service Level Agreement gehaald worden.

Taal kiezen

Basecone is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. U kunt de taal kiezen voor de inlogpagina. Elke gebruiker kan zelf de gewenste taal kiezen bij de Gebruikersinstellingen. Let erop dat de basisinstellingen voor elke administratie vastliggen en niet gewijzigd kunnen worden. Bij het aanmaken van elke administratie ligt de taal vast.

Versie van Basecone

Op de inlogpagina treft u ook het actuele versienummer van Basecone. Wanneer Basecone nieuwe functionaliteit beschikbaar stelt, of gemelde problemen oplost, zal het versienummer opgehoogd worden. U kunt in de nieuwsbrieven nalezen welke wijzigingen in elke versie zijn doorgevoerd.

Veiligheid

Elke dag voert een externe partij een veiligheidsscan uit om te toetsen of Basecone kwetsbaar is voor nieuwe of bekende veiligheidslekken. Basecone ontvangt hiervan een rapportage en een certificaat om aan te tonen wat de veiligheidsstatus van de betreffende dag is. U kunt de status nazien door op het certificaat van McAfee Secure te klikken.

Eigen inlogpagina

Basecone raadt af om gebruikers te laten inloggen vanaf een andere website:

• de inlogpagina toont foutmeldingen en actuele berichten over de beschikbaarheid of storingen

• de controle van inloggegevens vinden plaats binnen de domeinnaam van Basecone

• de systemen van Basecone zijn zo goed mogelijk beschermd tegen misbruik, onder andere via nagemaakte websites

• de inlogpagina van Basecone bevat informatie over de actuele veiligheid

• gebruikers keren uit veiligheidsoverwegingen terug naar de inlogpagina van Basecone indien hun sessie is beeindigd of wanneer gebruikers uitloggen