Optimale herkenningsgraad
Meer dan een week geleden bijgewerkt
  • het instellen van de juiste adresgegevens van het dossierย

• het volledig invullen van de stambestanden, zoals crediteurgegevens

• instellen van boekingsregels

• het recht scannen van de facturen

1. Instellen van de juiste adresgegevens van het dossier

Je kunt in de administratiegegevens in Basecone de adresgegevens van het dossier invullen. Je kunt hier meerdere adressen invullen voor bijv. factuuradres, bezoekadres, postadres. Deze adressen worden bij het matchen met klanten en/of leveranciers uitgesloten, zodat alleen gekeken wordt naar adressen van relaties, die op de factuur staan.

Je kan alle adressen van het dossier handmatig invoeren in Basecone in de administratie-instellingen.ย

2. Volledig invullen van de stambestanden, zoals crediteurgegevens

Basecone leest zoveel mogelijk gegevens van de factuur, maar gebruikt er zo weinig mogelijk. Basecone gebruikt de herkende waarden om de juiste gegevens van de debiteur of crediteur uit te lezen uit de stambestanden in het boekhoudsysteem. Zo gebruikt Basecone het BTW-nummer, het Kamer van Koophandel-nummer, het IBAN-nummer of het bankrekeningnummer om de juiste crediteur te laden. Het is dus belangrijk om deze gegevens in te vullen, dit kan ook vanuit Basecone. Je kan in het onderwerp over Boeken meer informatie vinden.

3. Instellen van boekingsregels

Strikt genomen is dit geen herkenningsverbetering, maar toch kan deze instelling bijdragen aan een volledige aanvulling van de factuur. Je kan bij het maken van een boeking aangeven of je wil boeken en boekingsregels opslaan. Wanneer je gebruikt maakt van deze optie zullen de gebruikte boekingsregels in Basecone worden opgeslagen bij de klant of leverancier. Je kan de boekingsregels ook instellen voor klanten en leveranciers in de administratie-instellingen in Basecone. Wanneer een match is gemaakt met een klant of leverancier, zullen de opgeslagen boekingsregels alvast voor je geladen worden.

4. Recht scannen van facturen

Hoewel Basecone facturen kan lezen en herkennen die ondersteboven zijn gescand, is het aan te bevelen een goed leesbare scan te maken. Een toelichting op de eisen staat in het onderwerp over de scanner voor Basecone. Basecone kan de documenten in het PDF/A formaat opslaan voor langdurige bestandsopslag ten behoeve van archivering. Vraag ernaar bij ons support team.
โ€‹