Wij zijn verhuisd!
Bram Reichwein avatar
Geschreven door Bram Reichwein
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit is een artikel van ons Basecone blog. Gepubliceerd op 13 oktober 2015 en geschreven door Vincent van Renesse van Duivenbode.

Verhuizingen zijn altijd en voor een iedereen bijzondere gebeurtenissen. Basecone is in september ook verhuisd en wel met haar datacenter. Een nieuwe plek en ook een nieuwe provider: nu in Duitsland en in een datacenter van Amazon Webservices. Tot september werd onze applicatie beschikbaar gesteld vanuit datacenters in Amsterdam. De verhuizing naar de datacenters in Frankfurt zijn het resultaat van de doorontwikkeling van Basecone naar een nog betere omgeving waarbij schaalbaarheid en veiligheid naar een hoger niveau getild kunnen worden.

Zoals u weet – en van ons gewend bent – hechten wij veel waarde aan veiligheid en privacy als het uw data betreft. Dit staat bij Basecone zeer hoog in het vaandel. Alvorens we deze stap wilden gaan maken, hebben wij ons goed laten informeren over de mogelijk implicaties van een dergelijke verhuizing. Onze juristen van ICT Recht hebben ons van advies voorzien. De feedback en uitkomst van het advies geven in mijn optiek een goed beeld van de beveiliging van data en privacy in Europa. Gezien het feit dat wij verhuisd zijn naar een datacenter buiten Nederland, maar ook naar een aanbieder die een dochtermaatschappij is van een Amerikaanse aanbieder, hebben wij onze jurist gevraagd een Whitepaper te schrijven op basis van het advies en onderzoek dat wij door hen hebben laten doen. Op deze manier willen wij u zo goed mogelijk informeren over de juridische implicaties voor u – als gebruiker en klant van Basecone – van deze verhuizing.

Het Whitepaper die u hieronder kunt downloaden, geeft hopelijk antwoord op een aantal vragen die u mogelijk heeft omtrent de verhuizing van ons datacenter.

Basecone heeft het inmiddels zeer goed naar haar zin op de nieuwe stek in Duitsland. Onze nieuwe stek geeft ons een berg aan mogelijkheden om nog veiliger en sneller te kunnen schakelen. Een plek die nog beter met ons mee kan groeien als het nodig is!

Zijn er nog vragen of wilt u meer weten, dan zijn wij uiteraard beschikbaar om dit te bespreken, of een andere toelichting te (laten) verzorgen.

Was dit een antwoord op uw vraag?