Realtime-accountingservice Basecone beschikbaar via InvoiceSharing
Bram Reichwein avatar
Geschreven door Bram Reichwein
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit is een artikel van ons Basecone blog. Gepubliceerd op 1 februari 2014 en geschreven door Vincent van Renesse van Duivenbode.

Financiële marktplaats InvoiceSharing behaalt een nieuwe efficiencyslag met Basecone. Basecone biedt bedrijven gelegenheid om elk type factuur dat binnenkomt direct digitaal klaar te zetten voor verwerking in de boekhoudsoftware. Van horeca- en winkelbonnen, tot pdf’s en papieren -, of e-facturen. Dus: Nooit meer bonnen en facturen verzamelen aan het einde van een kwartaal.

Europees onderzoek toont aan dat factuurverwerking een bedrijf ongeveer 20 euro per binnengekomen factuur kost. Door optimaal gebruik te maken van digitale verwerking, kan dat met 60% omlaag.

De kosten voor een administratie in Basecone zijn 1 euro per maand en elke verwerkte factuur kost 0,29 cent. Voor alleen het opslaan van een document – zonder verwerking in de boekhouding – betaalt de gebruiker niets. Een flinke besparing.

Als gebruiker kun je een bon of factuur aanleveren via de Basecone-applicatie, een scanner of smartphone. De foto of scan gaat met één druk op de knop naar Basecone en dat geldt ook voor digitale facturen en pdf’s. Het systeem leest de data op de factuur met behulp van slimme algoritmes en maakt een boekingsvoorstel op basis van de leveranciersgegevens, het bon- of factuurnummer, de datum, het bedrag etc.

Het boekingsvoorstel is dan helemaal klaar voor verwerking, inclusief het grootboek waarop de post geboekt moet worden, zoals ‘telefonie’ voor een factuur van KPN. Vervolgens kan de accountant of financieel medewerker van een bedrijf de boeking met één druk op de knop verwerken in het boekhoudkundige systeem.

Vincent Prooij, Chief Technology Officer van InvoiceSharing:

Basecone verlaagt de kosten voor het verwerken van bonnen en facturen drastisch. Hun bedrijfsmodel past perfect binnen onze financiële marktplaats, waar wij diensten samenbrengen die elke gebruiker dezelfde voordelen bieden: meer omzet, minder kosten en een betere cashflow. De processen van IS en Basecone sluiten naadloos op elkaar aan en de klanten van Basecone kunnen nu nog eenvoudiger overstappen op e-facturatie. Door het samenbrengen van onze dienstverlening geven we gebruikers daadwerkelijk een voorsprong.

Vincent van Renesse van Duivenbode, Oprichter en directeur van Basecone:

IS biedt een enorme service voor de digitale factuurstromen binnen een organisatie. Wij brengen de elektronische, digitale en papieren stromen samen in een trechter en creëren een uniforme output richting de gebruikers van Basecone. Het einde van een administratie met verschillende factuursoorten – zoals papieren bonnetjes, digitale facturen en elektronische facturen – is nog niet in zicht, dus met deze diensten kunnen we elkaar blijvend versterken.

Wij normaliseren de volledige factuurstroom tot één standaard. Ons systeem maakt een geautomatiseerd boekingsvoorstel voor elke factuur of bon die de klant uploadt. Het enige dat de accountant of ondernemer nog hoeft te doen is de boeking controleren en doorzetten.

De wereld is zich steeds verder aan het digitaliseren. Het verzamelen van bonnen en facturen is daarbij een opvallend inefficiënt proces. Een proces dat bedrijven veel tijd en geld kost en ruimte biedt voor fouten. Die in-efficiency willen wij elimineren met het systeem van Basecone. Daarnaast bieden we een aantal betaalde premiums. Met deze tarief- en dienstenstructuur is Basecone interessant voor bedrijven van elke omvang en daarmee ook voor accountantskantorden van elke omvang. We hebben klanten in het hele land en een vestiging in Londen voor onze Engelse relaties.