In het boekingscherm in Basecone is het mogelijk om standaard labels in te voeren bij zowel de kopregels- als de boekingsregels.

Kopregels

In het validatiescherm kan je in het veld factuuromschrijving een label toevoegen m.b.t. een ander veld in het validatiescherm en opslaan, zodat Basecone bij het boeken de inhoud van het desbetreffende veld automatisch als omschrijving meegeeft. Je kan het label toevoegen als je in het veld factuuromschrijving tussen blokhaken de (juiste) omschrijving van het desbetreffende veld invult.

Bijvoorbeeld als je [factuurnummer] invult als omschrijving zal bij het boeken de inhoud van het veld factuurnummer worden meegeven als omschrijving. In het boekhoudsysteem en het archief zal je de inhoud van het desbetreffende veld zien. In het validatiescherm zie je alleen het label. Het label kan je opslaan bij de leverancier/klant zodat automatisch het label ingevuld wordt, elke keer wanneer deze leverancier/klant geselecteerd is. De labels die je momenteel kan gebruiken zijn gelimiteerd en moeten volgens onderstaande formats ingevuld worden wil het label actief zijn:

  • [maand] voor het tonen van de maand waarin de factuurdatum valt
    Varianten hierop zijn [maand+1], [maand-1], [month+1] of [month-1] (kan tot en met +12 en -12)
  • [Factuurnummer]
  • [Bestelnummer]
  • [Leverancierscode] (N.B.: bij verkoopfacturen wordt dit gezien als gewoon tekst en ook zo getoond)
  • [Leveranciersnaam] (N.B: bij verkoopfacturen wordt dit gezien als gewoon tekst en ook zo getoond)
  • [Klantcode] (N.B: bij Aankoopfacturen wordt dit gezien als gewoon tekst en ook zo getoond)
  • [Klantnaam] (N.B: bij Aankoopfacturen wordt dit gezien als gewoon tekst en ook zo getoond)

Boekingsregels:

De standaard labels zoals beschreven bij de kopregels zijn ook beschikbaar voor het veld omschrijving bij de boekingsregels.

Voor het standaard label [Purchaseorder] [Bestelnummer] is er een verschil met de kopregel. Als je dit label invoert bij omschrijving (bij de boekingsregel) dan vult Basecone het bestelnummer in dat vermeld staat in het veld bestelnummer in de boekingsregel en dus niet van de kopregel.

Dit geldt per boekingsregel.

Heeft u het antwoord gevonden?