Per grootboekrekening kan je een standaardpercentage instellen dat Basecone zal voorstellen als niet-aftrekbare BTW of privé BTW.

In VERO

Klik op 'Bestanden' > 'Algemene rekeningen'. Selecteer de grootboekrekening die je wilt gebruiken voor de documenten met niet-aftrekbare BTW of privé BTW. Op de fiche van de gekozen grootboekrekening stel je een standaardpercentage in:

Klik op 'Bestand' > 'Aankoopdagboeken'. De rekening waarop je het privé of niet-aftrekbare deel van de BTW wilt boeken, selecteer je via de fiche van het aankoopdagboek:

In Basecone

Pas na het instellen en synchroniseren in VERO zal Basecone de juiste BTW-velden voorstellen:

Het is mogelijk dat Basecone op het boekingsscherm de grootboekrekening voorstelt, maar dat de juiste BTW-velden ontbreken. Dit is te wijten aan een oude boekingsregel: verwijder de geselecteerde grootboekrekening en voeg deze opnieuw toe. Basecone toont nu wel de juiste BTW-instellingen uit VERO. Vervolledig de boeking en sla de boekingsregels op om voortaan de velden voor niet-aftrekbare BTW of privé BTW te zien.