Alle collecties
Nederlands
Adsolut
Adsolut: niet-aftrekbare BTW of privé BTW
Adsolut: niet-aftrekbare BTW of privé BTW

Hoe configureert u Adsolut om via Basecone boekingen te maken met niet-aftrekbare BTW of privé BTW?

J
Geschreven door Jan De Boey
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Per grootboekrekening kunt u een standaardpercentage instellen dat Basecone zal voorstellen als niet-aftrekbare BTW of privé BTW.

In Adsolut

Open het dossier en klik op 'Boekhouding' > 'Boekhoudplan'. Selecteer de grootboekrekening die u wilt gebruiken voor de documenten met niet-aftrekbare BTW of privé BTW. Op de fiche van de gekozen grootboekrekening stelt u een standaardpercentage in. Selecteer eventueel ook de rekening waarop u het privé of niet-aftrekbare deel van de BTW wilt boeken:

In Basecone

Pas na het instellen en synchroniseren in Adsolut zal Basecone de juiste BTW-velden voorstellen. Het niet-aftrekbare deel van de BTW wordt automatisch op de juiste rekening geboekt, er is geen extra boekingsregel nodig.

Het is mogelijk dat Basecone op het boekingsscherm de juiste grootboekrekening voorstelt, maar dat de juiste BTW-velden ontbreken. Dit is te wijten aan een oude boekingsregel: verwijder de geselecteerde grootboekrekening en voeg deze opnieuw toe. Basecone toont nu wel de juiste BTW-instellingen uit Adsolut. Vervolledig de boeking en sla de boekingsregels op om voortaan de velden voor niet-aftrekbare BTW of privé BTW te zien.

Was dit een antwoord op uw vraag?