Adsolut
Adsolut: factuurnummering verkoopdocumenten instellen

Hoe zorgt u ervoor dat de standaardnummering van Adsolut toegepast wordt bij het boeken van verkoopdocumenten via Basecone?

J
Geschreven door Jan De Boey
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Indien u Basecone gebruikt om te boeken in een Adsolut-dossier, is het mogelijk dat de Basecone-verkoopdocumenten anders genummerd worden dan bij de verwerking in Adsolut. Om dit te verhelpen, maakt u best de juiste instellingen voor het dossier. Voor de Basecone-aankoopdocumenten wordt de Adsolut-nummering automatisch aangehouden.

De nummering instellen

Start Adsolut en open het dossier waarvoor u de standaardnummering wenst te configureren. Klik op 'Systeembeheer' > 'Configuratie' > 'Dossierinstellingen' > 'OCR/E-FFF'.

Om ervoor te zorgen dat het verkoopdocument genummerd wordt volgens de Adsolut-nummering, schakelt u 'Fact. nr overnemen uit E-FFF verkoopfactuur' uit. Als deze optie ingeschakeld staat, het document het factuurnummer krijgen dat door Basecone werd herkend.