Apps
Declareren met de Basecone app

Met de Basecone app kan je éénvoudig en snel declaraties indienen en deze versturen naar Basecone.

L
Geschreven door Liesbeth Verbeke
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel vind je informatie over:

1. Voor je kunt beginnen met declareren

2. Activeren declaratiemodule in webapplicatie

3. Instellingen voor het eerste gebruik in de Basecone app (mijn gegevens en boekhoudinstellingen)

4. Maak een nieuw item aan (bon)

5. Maak een nieuwe declaratie aan

6. Concepten en Verzonden items

7. Bulkacties

Gebruik je de Basecone app nog niet? Download hem hieronder. Na het downloaden kun je direct inloggen met de gebruikersnaam, het wachtwoord en de kantoorcode. Heb je deze gegevens niet, vraag deze op bij degene die jou als gebruiker heeft toegevoegd in Basecone.

1. Voor je kunt beginnen met declareren

Voordat je gebruik kan gaan maken van de declaratiemodule in de Basecone app zal dit eerst nog per gebruiker geactiveerd moeten worden. Let op: er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de declaratiemodule, deze bedragen € 3,50 (excl. BTW) per maand per gebruiker.

2. Activeren declaratiemodule in webapplicatie

De declaratiemodule dien je te activeren via de gebruikersinstellingen in de webapplicatie. Alleen een gebruiker met de rol supergebruiker of accountant kan dit instellen. Ga naar instellingen > gebruikers > acties (bewerken) > tabblad instellingen. Je komt dan in het volgende scherm waar je de declaratiemodule kan activeren.

3. Instellingen voor het eerste gebruik in de Basecone app (mijn gegevens en boekhoudinstellingen)

Vul je persoonlijke gegevens in via Instellingen > Mijn details. De velden Naam en Emailadres zijn verplicht. De velden IBAN, Personeelsnummer, Creditcardnummer. zijn optioneel. Zorg er voor dat alles correct is ingesteld voordat de eerste declaratie wordt verzonden. Deze gegevens worden namelijk naar Basecone gestuurd en worden getoond op jouw declaratie. De accountant/controller ziet meteen wie de declaratie heeft verstuurd en kan de declaratie goed- of afkeuren.

In Mijn administratie instellingen kun je standaardvoorkeuren instellen voor:

• Tag: kies en stel je standaard tag in

• Valuta: kies en stel uw standaardvaluta in

• Categorieën: Per categorie kunt je een grootboekrekening, kostenplaats en project toevoegen. Heb je deze gegevens niet, vraag deze op bij jouw accountant of controller. Door deze gegevens éénmalig in te stellen, worden ze automatisch meegestuurd met elke declaratie.

4. Maak een nieuw item aan (bon)

Ga naar het tabblad Documenten (onderaan het scherm) en klik rechtsonder op de plusknop. Je kunt nu kiezen voor Camera, Galerij of PDF.

• Camera: Maak foto's met je camera, kies voor automatisch vastleggen van de selectie of bewerk de foto's. Je kunt een foto bijsnijden, rechtsom draaien of meerdere foto's maken.

• Galerij: upload een foto vanaf jouw mobiel of vanuit de cloud. 📌Als je problemen ondervindt bij het openen van de galerij, controleer dan de privacy instellingen van je telefoon en geef toegang aan de Basecone app.

• PDF: upload een PDF-bestand vanaf je mobiel of vanuit een van de clouddiensten zoals GoogleDrive, OneDrive, Dropbox en iCloud voor iOS-gebruikers

Klik op Gereed, nadat je een nieuw item hebt geselecteerd of aangemaakt en je komt automatisch in het scherm Bestand Details. Selecteer voor declaraties betaalmethode Privé betaling of Creditcard betaling (zakelijk of Privé).

• Declaratie*: kies een bestaande declaratie of maak een nieuwe declaratie aan

• Valuta*: indien nodig kun je de valuta wijzigen

• Bedrag*: vul het bedrag in incl. BTW

• Categorie*: kies de juiste categorie

• Datum*: vul de datum van de bon in

5. Maak een nieuwe declaratie aan

Als je een nieuwe declaratie wilt aanmaken, kies dan één van de betaalmethoden: Privé betaling of creditcard betaling (zakelijk of privé). Klik dan op het veld Declaratie*. Met de plusknop rechtsboven kun je een nieuwe claim aanmaken. Wijzig de naam van de nieuwe declaratie en klik op opslaan. Of je kiest een bestaande declaratie en voegt de bon toe aan deze map.

Vul de overige verplichte velden in de Bestand Details in en klik op het pictogram Opslaan. Je komt terecht in het declaratie overzicht. Hier zie je alle bonnen die bij deze declaratie horen.

6. Concepten en Verzonden items

Ga naar het tabblad Documenten onder aan het scherm. Daar vind je Concepten en verzonden items. Om een ​​declaratie te versturen kiest je Concepten en klikt je op de declaratie. Klik op de vlieger (linksonder) om de declaratie naar Basecone te sturen.

📌Als je toegang hebt tot meerdere administraties, kun je met de knop rechtsboven van bedrijf wisselen. Het nummer naast de administratie geeft aan dat er documenten gereed zijn voor autorisatie.

7. Bulkacties

In de Basecone app kun je bulkacties uitvoeren op alle documenten die in Concept staan. Klik hiervoor langer dan 1 seconde op een van de items, waarna verschillende opties verschijnen:

• er verschijnt een selectievakje voor elk item, zodat u een aantal items kunt selecteren

• rechtsboven in het scherm verschijnt de knop alles selecteren, hiermee kun je met één klik alle items selecteren

• Onderaan het scherm zie je links een prullenbak verschijnen, hiermee verwijder je alle geselecteerde items in één klik

• onderaan het scherm zie je rechts een vlieger verschijnen, hiermee kun je in één klik alle geselecteerde items naar Basecone sturen.